Haal de zomer in je interieur

Blog

Haal de zomer in je interieur

De zomer is een tijd vol fijne zonnestralen binnen en buiten. Je ziet tijdens dit seizoen vaak prachtige bloemenpatronen en lichte, luchtige kleuren terug in interieurs. Fijn dus als je interieur en met name raamdecoratie deze zomerse sferen weerspiegelen. In het beste geval wil je in de zomer raambekleding die veel natuurlijk licht binnenlaat, zodat je kunt genieten van de lange zonnige dagen. Maar je wilt ook je ramen af kunnen sluiten voor de hitte. Hier volgen enkele ideeën die je zullen helpen om die zomerse sfeer in je huis te creëren terwijl je de hitte buitenhoudt.

EEN UITGEBREID KLEURENPALET
Als je bezig bent met de voorjaarsschoonmaak, overweeg dan de aanschaf van een nieuwe set raambekleding ter vervanging van de oude. Je kunt niet alleen de gordijnen vernieuwen, maar ook de hoezen van de stoelen en banken, kussenhoezen, plaids en vloerkleden vervangen. Schakel over op een lichter kleurenpalet met pasteltinten dat beter past bij de zomerkleuren. Je kunt ook hier en daar wat kleur toevoegen door bijvoorbeeld gedurfde plaids en vloerkleden met geometrische patronen neer te leggen, of gebloemde kussens op de bank te gebruiken.

JALOEZIEËN; EFFICIENT EN MODERN
Lichte gordijnen, vouwgordijnen, jaloezieën of lamellen zijn een geweldig idee voor de zomer. Jaloezieën in het bijzonder zijn mooi én praktisch, omdat ze gedeeltelijk of volledig kunnen worden verhoogd om zonlicht te kunnen reguleren. Daarnaast zorgen ze voor privacy in je woning. Lichtgekleurde jaloezieën en gordijnen kunnen de aanblik van je ramen in de zomer dus volledig veranderen.

MEUBELS OPNIEUW NEERZETTEN
Meubilair dat te dicht tegen de muur staat kan een rommelig gevoel geven. Niet alleen kan het de hoeveelheid natuurlijk licht die door de ramen binnenkomt blokkeren en belemmeren. Het kan ook een afgesloten gevoel geven aan de kamer. Door de meubels te verplaatsen en de ramen vrij te houden, voorkom je dat het natuurlijke licht wordt geblokkeerd en maak je de kamer lichter en luchtiger. Overweeg eventueel om tijdelijk een paar meubels die niet noodzakelijk zijn uit een kamer te verwijderen. Dit helpt om meer ruimte te creëren en zorgt voor een betere natuurlijke verlichting van een kamer.

VERGEET NIET 'N STUKJE GROEN
Planten in potten (natuurlijk of kunstmatig) in de buurt van ramen kunnen ook helpen om dat zomerse effect te creëren. Zet planten dicht bij ramen om de buitenlucht een beetje naar binnen te halen, zodat ze het natuurlijke zonlicht krijgen dat ze nodig hebben om te overleven. Overweeg om een vensterbank te maken met kleurrijke zomerbloeiers, wat kruiden of gewoon wat planten die weinig onderhoud nodig hebben.

Met deze paar stappen haal je gemakkelijk de zomer in huis. Behoefte aan meer advies om jouw interieur het hele jaar door fijn aan te laten voelen? Onze interieuradviseurs helpen je graag. Neem contact op voor advies!