Blog

Uniek wonen: 5 manieren om creatief te zijn met kleur in je interieur

Met de zomer in volle gang, zoeken we allemaal naar manieren om ons huis koel en comfortabel te houden, zonder het gebruik van energieverslindende airconditioners. Het juiste gebruik van duurzame raamdecoratie kan een cruciale rol spelen bij het reguleren van de temperatuur in huis. In deze blog delen we vijf slimme en duurzame tips voor raamdecoratie, zodat je een verfrissend koel huis kunt creëren, terwijl je tegelijkertijd het milieu spaart.

Kleur als basis
Hoewel we in deze blog verschillende en creatieve kleurmogelijkheden en -combinaties bespreken, moeten we de schoonheid en kracht van een uniforme kleur niet onderschatten. Een enkele kleur op bijvoorbeeld een muur kan een rustige en coherente sfeer in een kamer brengen, waardoor een solide achtergrond ontstaat waarop andere elementen kunnen schitteren.

Een uniforme kleur kan ook helpen om de aandacht te vestigen op andere pronkstukken in de kamer, zoals kunstwerken of meubelstukken. In essentie is het kiezen voor één kleur soms het sterkste statement dat je kunt maken, door eenvoud en elegantie te combineren in een naadloos design.

5 creatieve kleurentips
Heb je één basiskleur kunnen kiezen, of ga je toch voor een mix van allerlei tinten? Lees dan snel verder voor de 5 manieren om creatief te zijn met kleur in je interieur!

1. Halve muur verven
Wie zegt dat je de hele muur moet verven? Het verven van slechts de helft van de muur, bijvoorbeeld een stijlvolle donkerblauwe onderkant met een lichte bovenkant, creëert een modern en dynamisch effect.

2. Kleurrijke vloerkleden
Een groot, kleurrijk vloerkleed kan de toon zetten voor de hele ruimte. Kies voor een patroon dat je aanspreekt en dat complementair is met de andere kleuren in de kamer.

3. Gekleurde raamdecoratie
Raamdecoratie, zoals gordijnen of jaloezieën, in een opvallende kleur kan een kamer een geheel nieuwe uitstraling geven. Denk aan terracotta gordijnen in een kamer met lichtgekleurde muren.

4. Accentmeubels
Een felgekleurde bank, stoel of zelfs een bijzettafel kan een statement maken in elke kamer. Kies een kleur die opvalt, maar toch harmonieert met de rest van je decor.

5. Muurkunst en decoratieve objecten
Hang kleurrijke kunstwerken aan de muur of kies voor decoratieve objecten in heldere tinten. Van een groen schilderij tot een set turkooizen vazen; deze objecten voegen instant kleur toe aan je ruimte.
Onthoud dat het toevoegen van kleur aan je woning een uiting is van jouw persoonlijke stijl. Of je nu begint met een basiskleur of verschillende kleuren durft te combineren, het blijft aan jou!

Durf te experimenteren en maak van je huis een unieke plek die je persoonlijkheid weerspiegelt. Bij Wentholt Vloeren & Raamdecoratie in Zevenaar helpen we je graag verder met advies op maat. Maak online een afspraak of kom gerust eens binnen lopen!
 

Persoonlijk advies

Onze interieur specialisten helpen je graag iets te vinden wat past binnen jouw wensen en budget.

Voor iedere woonstijl

We werken met de mooiste merken. Zorgvuldig voor jou bij elkaar gezocht.

Authentiek maatwerk

Alle materialen worden vakkundig ingemeten, verwerkt en gemonteerd.