Blog

Waar moet je op letten bij de aanschaf van binnenzonwering?

Ben jij momenteel op zoek naar nieuwe, stijlvolle binnenzonwering voor in jouw huis? Maar weet je niet precies waar je precies allemaal op moet letten bij de aankoop? We helpen je graag verder! Het aanschaffen van de juiste binnenzonwering is namelijk niet iets kleins – en je wilt ervoor zorgen dat je een weloverwogen keuze maakt. In deze blog gaan we in op welke aspecten je écht moet letten als je binnenzonwering wilt aanschaffen!

Soort binnenzonwering
Er zijn veel verschillende soorten binnenzonwering waar je uit kan kiezen, dit maakt de keuze alles behalve makkelijk. Daarom raden wij aan om eerst in het echt (in een winkel bijvoorbeeld) te kijken wat voor soort binnenzonwering het best bij jouw interieur en jouw raam past. Kort sommen we een paar soorten binnenzonwering op waar je uit kan kiezen:
Lamellen;
Rolgordijnen;
Vouwgordijnen;
Plisségordijnen;
Jaloezieën.

Het materiaal van de binnenzonwering
Voor bijna de meeste mensen is het materiaal van de binnenzonwering hét belangrijkste onderdeel in het aankoopproces. Terecht ook. Want, het soort materiaal zorgt ervoor hoe doorzichtig de binnenzonwering is. Wil je dat de zonwering de ruimte licht houdt, of wil je een donkere ruimte creëren. Denk hier goed over na voordat je binnenzonwering wilt aanschaffen!

De maat van de binnenzonwering
Meet het raam waarin de binnenzonwering wordt geplaatst op de juiste manier op. Je wilt niet voor onaangename verrassingen komen te staan natuurlijk, het zou zonde zijn als je de verkeerde maat besteld; omdat er niet goed gemeten is! Ook is het soort raam van belang voor welk soort binnenzonwering jij kiest. Gaat je raam naar binnen of naar buiten open of heb je bijvoorbeeld een kiep-kantelraam? Een expert in de winkel kan je ook helpen met het bepalen van de juiste maatvoering en keuze van je binnenzonwering.

De ruimte waarin de binnenzonwering komt te hangen
Waar wil je jouw binnenzonwering hangen, de slaapkamer, woonkamer of misschien in de keuken? De reden dat dit belangrijk is, is dat je bijvoorbeeld in je slaapkamer waarschijnlijk verduisterende binnenzonwering wilt – terwijl in de keuken binnenzonwering die waterbestendig is hetgeen is waar je naar op zoek bent. Er is een geschikte soort binnenzonwering voor elke ruimte!

Wil je meer weten over welke binnenzonwering het beste bij jouw inrichting past? Onze experts staan klaar in de winkel om je advies te geven. Ze denken mee én ze hebben gevoel voor stijl. Dus kom snel langs in onze winkel Zevenaar!

Persoonlijk advies

Onze interieur specialisten helpen je graag iets te vinden wat past binnen jouw wensen en budget.

Voor iedere woonstijl

We werken met de mooiste merken. Zorgvuldig voor jou bij elkaar gezocht.

Authentiek maatwerk

Alle materialen worden vakkundig ingemeten, verwerkt en gemonteerd.

Deze blog wordt mede mogelijk gemaakt door: