Zo vind je de juiste raamdecoratie voor de zomer

Blog

Zo vind je de juist raamdecoratie voor de zomer

Het is weer bijna zomer in Nederland. Het leven verplaatst zich naar buiten waar we eten, drinken en relaxen. Kortom, waar we genieten van de warmte van de zon. Maar die warmte wil je niet binnen hebben. In huis houdt je het hoofd liever koel. Raamdecoratie houdt naast zijn decoratieve functie ook de zon en dus de warmte buiten. Wij helpen je graag bij het uitzoeken van de ideale raamdecoratie voor de zomer

ISOLERENDE RAAMDECORATIE
Ben je op zoek naar raamdecoratie met een extra isolerende werking? Dan zijn plisségordijnen de ideale raamdecoratie. Door de dubbele stof hebben plisségordijnen een honingraatstructuur die de lucht tussen de lagen stof opsluit en een isolerende laag vormt. Dit houdt de warmte buiten in de zomer en tijdens koude dagen ontsnapt de warmte niet door de ramen. Het is de raamdecoratie die zowel decoratief, functioneel als energiebesparend is. Elke plissé heeft een andere stof, breedte maar ook isolatiewaarde. Er zit veel verschil in de stof, want de isolatiewaarde kan variëren van 20 tot 70%. Om zeker te zijn van een goede isolatiewaarde kunt u kiezen voor dubbele plisségordijnen.

WARMWERENDE RAAMDECORATIE
Je kunt ook kiezen voor warmte werende raamdecoratie. Er zijn verschillende stoffen met een warmte-reflecterende eigenschap. Bepaalde stoffen hebben een coating die de warmte van de zon weerkaatst. Zo kun je bij rolgordijnen kiezen uit verschillende stoffen met een gekleurde voorkant en aan de achterkant een gemetalliseerde of witte hitte werende laag. Ideaal voor ramen op het zuiden.

Je kunt ook kiezen voor screendoeken, als raamdecoratie, die warmte reflecterend zijn. Raamdoeken filteren licht en houden warmte buiten. Normaal gesproken weerkaatst een lichte kleur meer zonlicht (en trekt dus minder warmte aan), maar bij een screendoek is het precies andersom. Donkere screendoeken zijn beter bestand tegen warmte dan lichte screendoeken. Een verduisterend rolgordijn laat minder warm zonlicht binnen en houdt het huis dus koeler.

3 TIPS OM DE WARMTE BUITEN TE HOUDEN
In de zomer kan de temperatuur flink oplopen. Met de juiste raamdecoratie kom je al een heel eind. Met onderstaande tips kun je de zomerhitte zelfs nog meer buiten houden.

1. Heb je raamdecoratie voor de ramen? Zo ja, doe deze zo snel mogelijk naar beneden zodra de zon op je huis schijnt. Elk laagje helpt namelijk om de warmte buiten te houden.

2. Houd overdag de ramen en deuren overdag gesloten. Door de ramen en deuren overdag gesloten te houden kan zich geen warme lucht door het huis verplaatsen en blijft het lekker koel.

3. Zet ’s ochtends voordat de zon opkomt -en ’s avonds als de zon onder is alle ramen en deuren open. Hierdoor stroomt er koele lucht door het huis en koelt de temperatuur in het huis af.